Zullen "Bushanol" Opwarming van de aarde helpen?

Zullen "Bushanol" Opwarming van de aarde helpen?

“Bushanol” is niet het antwoord op de opwarming van de aarde. Ethanol bestaat al sinds de jaren 1920 en het is geen wondermiddel in de strijd om de opwarming van de aarde te vertragen. De meeste wetenschappers zijn het erover eens dat de energie om het te produceren meer is dan de energie die het teruggeeft en dat er geen significante vermindering van broeikasgassen is wanneer de hele productiecyclus wordt beschouwd. Terwijl de regering-Bush op zijn minst naar alternatieven zoekt, lijkt het aan verbeeldingskracht te ontbreken. We hebben gedurfde besluitvorming nodig, een concept dat in het Witte Huis erg ontbreekt.

Ethanol haalt ons niet weg van de brandbare, door gas aangedreven motor. Het speelt alleen de oliemaatschappijen en grote autofabrikanten in de kaart. Als het publiek de indruk krijgt dat ethanol zal helpen bij het oplossen van klimaatproblemen, zullen ze minder geneigd zijn om strengere emissienormen te eisen of ronduit nieuwe technologieën te eisen. Nogmaals, de grote winstmakende conglomeraten hebben hun scepter geslagen over het nationale beleid en hebben de aandacht van het land afgeleid van de echte problemen.

Hoewel nieuwe ethanoltechnologieën enige hoop kunnen bieden om Amerika te winnen van buitenlandse olie, doen de huidige productiemethoden alleen maar afbreuk aan de voedselvoorziening van de wereld. Kort geleden kondigde de president aan dat de VS aan de vooravond stond van grote energieproducerende technologieën. Had hij het over ethanol?

Met alle beschikbare energiemogelijkheden, waarom schrikt The White House terug voor de ontwikkeling van die technologieën? Waar is de druk voor zonne-, wind-, kleinschalige waterkracht- en brandstofceltechnologieën? Enkele jaren geleden werkte een bedrijf aan kleine, op zonne-energie gebaseerde elektrolyse-units voor thuis, waarmee de huiseigenaar zijn eigen waterstof zou kunnen produceren. Dit zou dan de waterstof leveren die nodig is voor de brandstofcellen die het huis van elektriciteit zouden voorzien. Een bijproduct van dit proces is warmte voor het huis en het proces is vrij van vervuiling. Waar zijn deze apparaten nu en waarom krijgen ze geen nationale beleidsprioriteit? Het doet denken aan de wetenschapper Tesla, die naar verluidt manieren had ontwikkeld om gratis elektriciteit uit de lucht te halen. Vermoedelijk werden zijn ontwerpen in beslag genomen en ofwel vernietigd of ergens in de ingewanden van een federaal gebouw gelegen.

De regering-Bush benadert de klimaatverandering nog steeds alsof het enkele toekomstige fenomenen zijn die over twintig jaar kunnen worden aangepakt. Dit is niet waar en dit gebrek aan actie zal ons allemaal nadelig beïnvloeden. Hoewel het bewustzijn van het publiek over deze kwestie is gegroeid en er een toegenomen bewustzijn is van de behoefte aan alternatieve energiebronnen, is er nog steeds geen urgentie met betrekking tot deze kwestie. Het is duidelijk dat de richting die de regering-Bush inslaat er een is die nog steeds wordt gecontroleerd en geleid door de oliemaatschappijen.

Bron: Philip Harris

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie